Sådan foregår en session

En session foregår typisk således:

Forsamtale
Her når vi til en fælles forståelse af hvilken forandring du ønsker og hvad der motiverer dig til at skabe den forandring.

Induktion
De øvelser der bringer dig i en hypnotisk tilstand, hvor du er særligt modtagelig overfor forslag. (se Hvad er hypnose)
I denne del af sessionen vil du veksle mellem at stå og sidde. Resten af tiden vil du primært sidde i en stol.

Selve forandringsarbejdet
Jeg bringer din opmærksomhed tilbage til nuet og vi har en samtale om processen og de resultater der er nået.

Hvis der er brug for det, bringer jeg dig tilbage i en hypnotisk tilstand og vi arbejder videre med at skabe forandringer.

Eftersamtale
Vi evaluerer på hvor langt vi er nået. Det er også her jeg vil spørge ind til hvilke teknikker du har oplevet som særligt virksomme. Det kan jeg bruge hvis du har lyst til at komme tilbage en anden gang og arbejde med andre problemstillinger eller hvis det giver mening at arbejde videre med den samme problemstilling over flere gange.

Du er velkommen til at lave en lydoptagelse af sessionen, så du kan høre det igennem derhjemme bagefter. Der vil dog være stor forskel på en session der foregår 1:1, hvor du er aktiv og en klassisk hypnoselydfil, der er beregnet på at bruge alene derhjemme, for at understøtte dit forandringsarbejde. Hvis du har gavn af sådan en, kan vi vælge at bruge noget af en session på at lave den.

Hvor mange behandlinger har man brug for?

Hvor mange gange der skal til, afhænger af mange faktorer, blandt andet hvilken forandring der arbejdes for at skabe. Nogle gange skal der kun en gang til at komme af med en fobi, andre gange to eller tre. Dybere liggende selvværdsproblemer kræver oftest en del flere gange. Dog vil mange allerede efter første gang have fundet nye ressourcer.

De fleste vil opleve at det er lettere at gå i hypnose anden og tredje gang. Ligeledes vil jeg kunne målrette mine teknikker mere præcist til dig, når vi har evalueret efter første gang. Ofte kan der også dukke nye aspekter op under en session, som du kan have lyst til at arbejde videre med.

Selvom du oplever at have skabt den ønskede forandring efter en session, kan det at gentage sessionen eller videreudvikle på den, være med til i højere grad at fastholde forandringen. Derfor har jeg også lavet et tilbud for 3 sessioner, som skulle gøre beslutningen om at komme igen mere økonomisk overkommelig.

Slutteligt må det siges at hypnose, ligesom det gør sig gældende for de fleste andre behandlingsformer, ikke er en garanti for at den ønskede forandring sker.